Tämä aineisto on vain terveydenhuollon ammattilaisten käyttöön,
sinut voidaan ohjata uudelle sivulle.


Oletko terveydenhuollon ammattilainen?
Tämä aineisto on vain terveydenhuollon ammattilaisten käyttöön. Sinut ohjataan nyt aloitus sivullemme.
The following content is restricted for consumers only.
You will be redirected.
Undernäring

APTIT PÅ LIVET

Undernäring

Trots välfärden lever många gamla och sjuka med undernäring. I en studie med mer än 4 500 äldre personer från flera länder, var ungefär hälften av de tillfrågade i riskzonen för undernäring. Nästan en fjärdedel diagnostiserades som undernärda. (1)

 

Riskerna med undernäring är allvarliga och innefattar ökad risk för infektion, långsammare återhämtning från sjukdom eller skada samt ökad dödlighet.*


Näringsintaget avgörande för hälsan

Lättillgänglig, näringsrik mat som vid behov kompletteras med medicinsk nutrition, är avgörande för en god hälsa. Även motion och ett aktivt socialt liv är viktiga komponenter i sig, samt för att påverka aptiten positivt.(2)

 

På Nestlé Health Science tar vi åldersrelaterade undernäring på stort allvar. Vi deltar aktivt i att utveckla kostterapier till alla typer av patienter som är, eller ligger i riskzonen för att bli, undernärda.

 

  1. Kaiser MJ, Bauer JM, Rämsch C, Uter W, Guigoz Y, Cederholm T et al. Frequency of malnutrition in older adults: a multinational perspective using the mini nutritional assessment. J Am Geriatr Soc. 2010 Sep;58(9):1734-8.
  2. Hickson M. Malnutrition and ageing. Postgrad Med J. Jan 2006; 82(963): 2–8.

* Noterade symtom är inte allomfattande; faktiska patientens symptom kan variera.